Друга половина ХХ століття була ознаменована бурхливим розвитком вітчизняної індустрії мікроорганізмів і створенням нової галузі – мікробіологічної промисловості, яка потребувала нових фахівців. Для підготовки таких спеціалістів у кінці 60-х років на базі кафедри технічної мікробіології Київського технологічного інституту харчової промисловості (нині НУХТ) була відкрита кафедра технології мікробіологічних і вітамінних виробництв, нині кафедра біотехнології і мікробіології. Одним із перших випускників кафедри (1972 р.) є Іванов Володимир Миколайович, д.б.н., професор, який довгий час працював в Інституті мікробіології і вірусології НАН України, а також університетах Азіі та США, а наразі є почесним професором НУХТ, радником ректора з міжнародних та наукових питань.
Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій
КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»