Представники кафедри біотехнології і мікробіології Національного університету харчових технологій, а саме доцентка кафедри, Вікторія Красінько, та асистентка кафедри, Ірина Ковшар провели профорієнтаційні зустрічі з учнями Яготинських ліцеїв №2 та №3. Головною темою заходу стала біотехнологія – наука, що змінює світ, відкриваючи нові можливості у сфері харчової, фармацевтичної, екологічної та промислової біотехнології.
Фахівці кафедри розповіли учням про ключові напрями розвитку біотехнології, її роль у створенні інноваційних продуктів, фармації, косметології, фармацевтики та інших потенційних галузях застосування цієї спеціальності. Окрему увагу приділили темі мікробіології та її застосуванню в харчовій промисловості, звертаючи увагу на звичайні харчові продукти, що ми вживаємо щодня, які неможливі без біотехнології. Учні дізналися про особливості навчання на спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» в НУХТ, можливості проходження практики на провідних підприємствах галузі, наукові дослідження та перспективи працевлаштування.
До зустрічі також долучився Андрій Реплянчук, директор з управління персоналом ТОВ «Укрстарч». Він розповів про потребу підприємства у висококваліфікованих спеціалістах ( в тому числі й біотехнологах), зокрема у сфері переробки рослинної сировини, виробництва лізину як харчової добавки. Учні мали змогу дізнатися про реальні можливості працевлаштування після закінчення університету безпосередньо в себе вдома та перспективи кар’єрного росту у галузі біотехнології. Наприкінці зустрічі наші представники запросили учнів приєднатися до чату вступника, а також долучитися на весняні канікули до Біотехнологічних студій НУХТ!
Захід викликав жвавий інтерес серед старшокласників, які активно ставили питання про вступ, навчальну програму, наукові дослідження та можливості стажування. Дякуємо адміністраціям шкіл та нашим партнерам за організацію зустрічей зі школярами!