Крохмаль та його похідні широко використовуються у продуктах харчування як вуглеводні продукти, а також як драглеутворювачі, емульгатори, що мають високу водоутримуючу здатність. В медицині крохмаль використовують як: наповнювач лікувальних засобів, як основу для отримання кровозамінників. Крохмаль щорічно відновлюється та біологічно руйнується, тобто є екологічно чистим, що важливо при створенні пакувальних матеріалів, захисних плівок, посуду разового використання. Також крохмаль як основний вид сировини використовується у виробництві етилового спирту харчового та медичного призначення. Найбільш широке використання крохмаль та його модифікації знаходять у паперовій та текстильній промисловості, а також у ливарному виробництві, для стабілізації глинистих розчинів при бурінні свердловин у нафтодобуванні.
Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій
КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»