3 березня 2025 року для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відокремленого структурного підрозділу «Київський фаховий коледж ресторанного господарства» Національного університету харчових технологій було проведено ознайомлювальну профорієнтаційну лекцію на тему «Кольори біотехнології». Лекторкою виступила доцентка кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ Вікторія Красінько.
Під час зустрічі студенти дізналися про основні напрямки біотехнології, які символічно розподіляють за основними кольорами:
Зелена біотехнологія – використання біотехнологічних методів у сільському господарстві та екологічних проєктах.
Блакитна біотехнологія – дослідження та застосування морських і водних організмів у біотехнології.
Біла біотехнологія – промислове використання мікроорганізмів у виробництві харчових продуктів, біопалива та екологічних матеріалів
Червона біотехнологія – сфера медицини та фармацевтики, зокрема створення лікувальних біопрепаратів і генної терапії.
Лекція відзначалася інтерактивним форматом: студенти брали участь у вікторинах, розгадували загадки про мікроорганізми та розшифровували кольори біотехнології, обговорювали роль біотехнології у створенні інноваційних харчових продуктів. Дискусія щодо майбутніх перспектив біотехнології у ресторанній справі продемонструвала зацікавленість слухачів і спонукала їх до подальшого вивчення цієї науки.
Захід завершився обговоренням можливостей та безумовних переваг отримання фаху біотехнолога в НУХТ та перспектив працевлаштування у сфері інноваційних біотехнологій.